Adik (Bain)

Adik (Bain)
Adihattim

01 November 2010

Hujung Minggu Buat Kerja Rumah...

Salam Tengah hari dan
salam satu Malaysia buat
rakyat Malaysia yang tercinta...Hello!!!;;;;;Hello
harap semuanyeee gembira dan suka2222..

Hari ni saya nak konsi cerita sikit gan kekangwan nii.
Cerita hari minggu saya...

Yaaa Allah bukan main penat sekali minggu nii.
Saya gan my lovely kemas umah yang macam tokang pecah...
Apa tak nyeee rumah dah mula bersawang....

Pokok bunga depan umah tak terjaga..Baru nak bajakan,,nak gemburkan,
nak cabut rumput depan umah..Adohhhh belum lagi yang dalam rumah..
Kain berbukit2 tak dilipat..Almari baju baru nak dibeli....
(Baru pindah umah la katakan) sebelum nii dok guna harta
kerajaan yang free jeee..Bayar jugak sewa kuarters(Heeeee)
soo tak pernah la wujud almari baju..Tuuup22 dapat pindah dok gan suami
kelam kabut jadinyeee.Kena beli semuanyeee balikk..la. 
Tapi tak la sampai beli sekali gus....Saya beli sedikit2 jee
saya and my lovely tak suka hutang..

Dapat jee gaji bulan beli satu dulu..Bulan depan beli plak...
Sampai penuh la umah barang yang diperlukan..
(bak kata orang tua-tua sikit-sikit lama2 jadi bukit) Heeee.......

Sambung balik bab baju berbukit tuu...Masa tinggal berasingan gan
suami dulu saya rajin beli kain buat baju ..jadi banyak la koleksi baju
kerja saya...Bila dapat pindah tak dapat nak kerluarkan semua.....
masih di dalam beg plastik lagi...Almari tak dak.......nak letak mana.?

Hai kalau saya ada kuasa dalam drama Jinie tuuu
tahu la apa yang saya nak buat...(Heeee berangan jeee)
Saya akan tukarkan rumah sewa yang kecil tuu jadi
besor 5 bilik khas bubuh baju jeee.
Saya akan penuhkan bilik dengan almari baju.
Saya akan tukarkan lipas tuu jadi pembantu
saya (kerja lipat kain) Heeee
Saya akan hijaukan laman saya gan pokok bunga.
.(Pokok bunga jiran pokok bunga saya jugak)
Hijaukan bumiiii .......Kita

Moralnyeee: Jangan dok tangguhkan kerja////Buat terus agar kain baju tak bertimbun....


4 ulasan:

sarah-najwan berkata...

huhu...nati akak magic ko jadi jennie in de botol..dok senyap dlm botol..xpyh buat keje..keh3..

"bertangguh itu pencuri masa"

pesanan utk akak jugak..hehe

mamaaerish@eb berkata...

eb kalo der jeanie nih, eb mtk yg best2... tapi nk wat sendiri... dpt mesin bsh trus lipat ker... best gak kan? sbb kan kalo der maid nih lain lak yg jadik nanti... ahaks

jmpt singah umah kami yer... ;p

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

kina suka lipat baju tapi x suka basuh baju. hahahahahahah....

Bain n Adi berkata...

ala akak rozie kam kalau boleh jadi jinie kam dah minta jadi pengetua dah,,,Haaaa jangan bagitau kat org lain..Berangan jeee tuu.....

Mamaaerish : Betul tuu kalau ada mesin basuh yang boleh lipat kain siap gosok sekali kan best.....Siapa la nak cipta mesin tuu yeee...

Kina: ni boleh buat duit ni ..Ambil upah lipat kain.....Yeee nak ambil pembantu takut....