Adik (Bain)

Adik (Bain)
Adihattim

12 Oktober 2010

Patut Ambil Pembantu Rumah kee Tak!!!!!

Sebenornye tak dak niat pun nak ambil pembantu umah nii...Kalau boleh saya nak buat sendiri kerja umah nii. Macam 'SUPER MAMA' ..Tapi sejak akhir-akhir ni..terasa teringin sangat ada pembantu uruskan anak gan umah...bukan suamiyeeee..Sejak lahirkan anak yang no.2 nii badan asyik sakit jee..kejab2 salah urat la..Sakit sini sakit sanalah...yang jadi mangsa saya suami la..Kena tolongt urutkan...Kesiannn...///:)..
Tapi daripada cerita kengkawan saya pembantu umah nii ada yang ok dan ada yang tak ok...BETUL KEEE..???Takut jugak saya nak ambill..Banyak risiko yee..SAYA KAGUM GAN WANITA yang ada ramai anak dan bekerjaya..Boleh uruskan suami,,anak dan umah serta kerjaya..Itu barunya SUPER POWER MAMA>>>Sesiapa saja yang ada super power (Bukan kopi super power tu yee) bagi la kat saya petua sikit..terutamanya nak mengelakkan badan dari sakit2..:))))

2 ulasan:

diana berkata...

jangan makan benda yang sejuk2..
tu la punca sakit2 urat ni..
sejuk sikit tak boleh..
selalunye sebab masa bersalin pantang tak betul..makan main bedal je..
tak kata orang la..
saye pun sama..
tapi mujur saye tak kerja..

Bain n Adi berkata...

Rasanyee betul la kata diana tuu...Nak tahu lepas jee 7 hari saya curi makan rambutan...EHHH...Yee la dok kat kampung musim buah plak tuuu...Benda lain saya boleh pantang tapi buah rambutan "Tak Tahan" laa...Nasib baik time tu tak jadi apa2....Emak tak tahu..Lepas pantang baru cakap kat emak....